The restoration of Charles Clore Park entailed the addition of several layers and the resolution of problems that had evolved throughout the thirty years of its existence. The park, designed in the 1970's by landscape architect and poet Hillel Omer, used to be one of the most beautiful places on the Tel Aviv shoreline.However, during the years it deterriorated and vehicles overran the place almost entirely, including the grass. As a result, fences, rock barriers, and obstacles were built, turning the park into a virtual enclosed and uninviting fortress.

Our concept was different:
We believed that by reconnecting the park to the city, we could turn the parking lot facing the park into a sports and bicycle promenade, transforming the pedestrians and cyclists into the park's best protectors. From a neglected "backyard", the eastern promenade turned into the park's front to the city, and with the help of three open squares, we exposed the views to the sea, making the park inviting and friendly to those coming from the city.


Client: Tel Aviv Jaffa Municipality
Landscape Architecture: Braudo Maoz Landscape Architecture Ltd.
Leading Team: Alisa Braudo Ruth Maoz Shlomit Zilberman
Project Manager: Kobi Butbul
Contractor: Rolider Ltd.