The "Semel" – Summayl Compound entails construction and development in a central part of the city, in an area bordered by Arlozorov, Ibn Gvirol, Jabotinsky and Ben Saruk.

Plans include a large public square at the front of the building, facing Ibn Gvirol, in which a light train station shall be integrated in the future. A leading concept in the design and planning of the square was the use of sandstone as a local material and the creation of a meeting place, passage, and gathering along the Ibn Gvirol Street.

The planning also includes an inner square of 4 dunams on the roof of a parking lot, where there will be an ecological pond, seating areas, lawns and shade trees. This area will be used by visitors of the Municipality Building and residents of the neighborhood and surrounding areas.

The design was executed in collaboration with Kolker/Kolker/Epstein Architectural Firm.


Client: Tel Aviv Jaffa Municipality
Architects: Kolker / Kolker / Epstein Architects
Landscape Architecture: Braudo Maoz Landscape Architecture Ltd.
Leading Team: Alisa Braudo Ruth Maoz Moshe Dali
Project Manager: Eran Froind / A/yaffe-project manager Ltd. .